thumbnail: Test af load-hastighed på webgain.dkLoad-hastighed er alpha og omega

I takt med at der kommer mere og mer e indhold på hjemmesider og dette indhold fylder mere og mere (billeder, filer, videoer, scripts osv.), bliver det også endnu vigtigere at ens website loader hurtigt. En langsomt website betyder nemlig, at mange springer fra ens website (bouncer) og det går ud over din SEO-performance. Det er dog nemt og gratis at identificere hvad du kan gøre ved det.

Step 1: Find ud af hvor godt optimeret dit website er

Før du gør noget ved optimeringen af dit website, er det bedst at vide hvordan det performer og hvor problemerne ligger. Der findes mange gratis tools til at undersøge dette, og også mange tools du kan betale dig til at få en mere gennemgribende og et mere holistisk billede af dit websites performance. Jeg vil dog mene, at langt de fleste kan nøjes med de gratis tools der findes.
Jeg vil også gerne understrege hvor vigtigt det er, at gøre noget ved load-hastigheden. Google vægter nemlig page speed højere og højere, fordi brugerne også gør det. Du kender det nok selv, er en side meget langsom om at loade (bare et par sekunder), så klikker man væk og finder en anden side der opfylder behovet – vi gider simpelthen ikke vente længere. Så et hurtigt site er lig med mindre bounce-rate og dermed bedre SEO-performance.

Google Developers PageSpeed Insights

Der findes som sagt mange forskellige tools til at identificere ens websites performance. Yahoo har Yslow og der findes også et indbygget tools i Firebug add-on der fås til Firefox.
Google har også sit eget tool kaldet Google Developers PageSpeed Insights. Det fungerer på samme måde så det er op til dig selv om du ønsker at benytte det, et andet, eller flere tools. Jeg benytter primært Googles.
Det eneste du skal gøre er, at indtaste URL’en på dit website og så giver Google dig en score for henholdsvist mobile view og computer view og kommer med en række forslag til hvad du bør optimere på. Nogle ting er nemmere end andre at optimere på. Men det er sådan set bare at gå igang. Er du i tvivl om hvad de forskellige forslag går ud på, giver de også en forklaring så du bliver hjulpet i gang.

Test af load-hastighed på webgain.dk

Klik på billedet for at se det i fuld størrelse

Andre indlæg: