Dødt link - 404 fejlsideDøde links skader din SEO
Du ved det nok allerede, men døde links på dit website skader din SEO performance, altså dine placeringer i Google. Derfor er det meget vigtigt at du løbende enten retter eller sletter døde links. Og helst inden Google opdager at du har døde links på dit website. Selve processen kan være besværlig, men jeg bruger selv et værktøj der gør det hele meget nemmere. Hvertfald for WordPress-brugere.

Problematikken med døde links

Døde links er en pain in the ass. Når man arbejder med SEO, arbejder man som regel også med at både få og give links til andre relevante websites. På denne blog er der f.eks. mange der kommenterer mine indlæg og på den måde får et gratis organisk link til deres eget website eller blog. Men hvad når disse blogs lukkes eller de skifter domæne? Så bliver linket på min blog dødt og det er skidt. Derfor skal jeg løbende rette eller slette disse.

Løsningen: WordPress Plugin – Broken Link Checker

For at gøre det hele så nemt som muligt for dig selv, anbefaler jeg at du installerer et WordPress plugin kaldet Broken Link Checker. Dette tool crawler dit site løbende og tjekker alle dine links. I dit kontrolpanel gør det dig opmærksom på den nuværende link status og giver dig nemt mulighed for at fixe eventuelle døde links. Du kan også sætte det op til at notificere dig pr. mail, hvis du ikke tjekker dit WP kontrolpanel så ofte. På den måde kan du hele tiden være up to date, uden at lægge ekstra tid i det.

broken link checker plugin til wordpress

Andre indlæg: