Tjen flere penge på affiliate marketingAffiliate websites
Som du måske, måske ikke ved, findes der rigtig mange affiliate websites på nettet. I dette indlæg vil jeg forklare hvad det er og hvordan man tjener penge på dem.

Hvad er et affiliate website?

Et affiliate website er lidt ligesom en normal hjemmeside. Forskellen ligger blot i indholdet og formålet. Formålet er naturligvis, at tjene penge på affiliate marketing og indholdet er primært præget af det affiliate indhold man kan benytte. Det kan både være en alm. blog, hvor man blogger om forskellige produkter og linker til en webshop, hvor folk kan købe dem og det kan være en liste over hvor man f.eks. kan købe den billigste Playstation 3 eller opvaskemaskine. I får lige et par eksempler på affiliate websites:
www.billig-opvaskemaskine.dk
www.parfume-priser.dk
www.mobilt-internet.dk

Hvad skal jeg bruge for at tjene penge på affiliate websites?

  • Webhotel og godt domæne (f.eks. hos Surftown til 10kr/md)
  • Konto hos affiliate netværk (f.eks. Tradedoubler, der også tilbyder produkt feeds, der er gode at bruge til prissammenligningssider)
  • Hjemmeside (gerne wordpress blog)

Hvad er et godt domæne til affiliate website og hvordan vælger jeg det?

Årsagen til vi overhovedet skal gå meget op i hvilket domæne, vi vælger at købe er at SEO er meget vigtigt. Vi vil jo gerne ligge på forsiden af bestemte Google-søgninger, så vi får en masse gratis og såkaldt organisk trafik til vores affiliate website. På den måde slipper man for, at investere i online annonccer, hvilket kan være en dyr affære. De ovenstående eksempler på affiliate websites, har alle et godt domænenavn eftersom domænet indeholder den søgning, som folk søger efter. Der er dog meget mere til SEO end blot domænenavnet, men domænenavnet spiller en stor rolle.

For at finde frem til et godt domænenavn, kan du bruge et gratis værktøj der hedder Google Keyword Tool. Med det, kan du søge frem til de “keywords” (søgninger) som folk benytter for at finde noget f.eks. ting de vil købe. Jeg vil ikke uddybe dette, da det er ret ligetil at gå i gang med.

Tænk dog altid på, at folk søger på selv helt specifikte produkter. Folk søger på alt lige fra “Billig iPhone 4” til “Samsung 3D LED TV”. Jo bedre dit domænenavn passer på folks søgning, jo større chance er der for, at din hjemmeside bliver vist på Google når de søger. Derfor bruger vi Google Keyword Tool til, at undersøge hvad det helt præcist er at folk søger på og hvor mange der gør det per måned.

Indenfor de næste par dage vil jeg udgive en liste med idéer til affiliate websites og domæner, som I frit kan benytte jer af 🙂

Andre indlæg: