Hierakiret i pyramidespilSimon, hvad er det nu du arbejder med?
Jeg bliver jævnligt spurgt om hvad jeg arbejder med og det er faktisk ikke altid lige nemt at forklare, så folk rent faktisk forstår det. Men én reaktion har jeg oplevet mange gange. Nemlig svaret; “Ah.. så det er et pyramidespil?”, hvor jeg naturligvis svarer nej og modtager responsen; “Det lyder ellers som et pyramidespil”. Så nu kommer der lige en forklaring her, som alle burde kunne forstå 🙂

Hvad er pyramidespil?

Nedenstående tekst er lånt fra Den Store Danske.

pyramidespil, hierarkisk (pyramidisk) opbygget salgsorganisation, hvis hovedformål er at hverve nye medlemmer. Ved indbetaling af et fastlagt beløb får man rettigheden til at hverve nye medlemmer, hvis indbetalinger man får provision af. Størstedelen af de indbetalte beløb går til de øverste i pyramiden, og først efter at have hvervet et vist antal nye medlemmer, fx fire, vil man have indtjent sit indskud. Undertiden camoufleres spillets egentlige formål, ved at der tillige indgår produkter af ringe eller ingen værdi. For at holde spillet i gang kræves det, at antallet af deltagere vokser eksponentielt. I praksis bryder spillet derfor altid sammen efter få led, og kun bagmændene øverst får overskud.

Med andre ord, starter et pyramidespil med, at nogle bagmænd for solgt “spillet” til nogle naive mennesker og lover guld og grønne skove, hvis de blot kan skaffe en masse nye medlemmer. Alle skal betale for at være med, og jo højere man rangerer i hierarkiet, jo større provision får man. Dvs. bagmændene der ligger i toppen får flest penge, og modtager penge for samtlige indmeldninger, hvor de almindelige deltagere muligvis ingen penge modtager, hvis de ikke skaffer nok medlemmer. Som ovenstående tekst beskriver er pyramidespil ulovlige. Men det har nu heller intet som helst med affiliate marketing at gøre. Intet!

Hvad er affiliate marketing?

affiliate marketing illustreretAffiliate marketing går kort sagt ud på, at man skaffer leads eller salg til en virksomhed og modtager en provision eller fast beløb. Leads kan f.eks. være tilmeldinger til en konkurrence, gennemførelse af spørgeskemaer eller et form for medlemskab. Salg giver sig selv – man modtager provision eller et fast beløb for at skaffe kunder til en virksomhed.
Måden man skaffer leads eller salg på, er ved at drive trafik (hjemmeside-besøgende), til disse tilbud/produkter/services, hvor noget af det forhåbentligt konverterer og udløser provision. Det gør man via forskellige former for marketing. Jeg arbejder personligt meget med Facebook annoncering, men man kan også annoncere på Google, Bing, Yahoo, eller hvis man er skarp til det, lave et website der rangerer højt på Google søgninger, der så indirekte sælger dette produkt eller den ydelse det drejer sig om. Der er tonsvis af muligheder, men basalt set handler det blot om at skaffe kunder til reelle virksomheder, med reelle produkter. Og fordi det er reelle produkter, er der også folk der netop søger disse produkter (fordi de løser deres problemer, om så det er vægttab eller de skal spare penge på mobilregningen).

Hvilke produkter og ydelser kan man markedsføre?

Udover konkurrencer, medlemskaber og spørgeskemaundersøgelser som jeg nævnte, er der mange andre ting. Stort set alt:

 • Apple-produkter
 • Mobilabonnementer
 • Pengelån
 • Tøj og mode
 • Bøger
 • Velgørenhed
 • A-kasse medlemskab
 • Boligindretning
 • Sushi-kit
 • Mobilt bredbånd
 • Webhoteller
 • Magasiner
 • Computere og udstyr
 • Smykker, ure m.m.
 • Poker sites

Og meget mere! – Det var blot et kort udkast af hvad man kan få lov til, at markedsføre. Hvis du vil lære mere om affiliate marketing og evt. hvordan man kan markedsføre/sælge via Facebook annoncer, så tilmeld dig mit gratis-kursus. Du finder linket i toppen af min blog.

Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget, så skriv en kommentar 🙂

Andre indlæg: