wordpress opdateringWordPress opdateringer
Det siges normalt at man altid bør opdatere sine programmer, sit styresystem og lign. til den nyeste version for at lukke sikkerhedshuller og få mest ud af funktionaliteten. Men gælder dette også WordPress?

Det korte svar er nej

For at gå lige til sagen, så nej; du skal ikke nødvendigvis altid opdatere til den nyeste version af WordPress. Også selvom der muligvis er lukket sikkerhedshuller eller forbedret noget funktionalitet. Og årsagen er meget simpel. Du skal først sikre dig, at både dine plugins og dit theme understøtter den nye version. Nogle gange laver WordPress nemlig radikale ændringer, der kan påvirke dine plugins og dit theme, hvilket i nogle tilfælde betyder at det crasher.
Derudover kommer den engelske version af wordpress også ud før den danske oversættelse, hvilket betyder at du kan risikere at alle danske tekster fjernes, hvis du opdaterer til den engelske version. Her er det bedst at vente til den danske version af udkommet.

Husk at tage backup

Inden du opdaterer din WordPress installation, så husk altid at tage en backup. Jeg anbefaler at du sætter WordPress op til at løbende tage backups (hvis ikke dit webhotel gør det automatisk). Dette kan gøres med gratis WordPress plugins der både kan tage backup af dit website og din database (begge er meget vigtige). På den måde behøver du ikke huske det, men har altid noget at hente hvis det går helt galt.

Pas på når du vil opdatere wordpress

På billedet ses, at det først og fremmest kun er den engelske udgave af WordPress-opdateringen jeg kan opdatere til og at det endnu ikke vides om plugin’et Woocommerce fungerer med den nye WordPress-version.

Andre indlæg: