SAS Eurobonus - affiliate marketingSAS arbejder med affiliate marketing
Hvis du har læst mange indlæg her på min blog, ved du nok en del om affiliate marketing efterhånden. Men noget jeg ikke har gjort så meget i før, er eksempler på succesfuld affiliate marketing. Så det vil jeg gøre i dag. En af de mange succeshistorier er SAS.

SAS Eurobonus – affiliate marketing i millionklassen

Det skandinaviske flyselskab SAS har ligesom mange andre flyselskaber et loyalitetsprogram. Det går ud på, at faste SAS-rejsende bliver belønnet. Helt konkret fungerer det sådan, at man optjener points ved brug af SAS og deres samarbejdspartnere. Disse points kan veksles til alt lige fra flyrejser, biludlejning, shopping og meget mere. Og når det kommer til samarbejdspartnere, er der rigtig mange. For SAS benytter nemlig affiliate marketing, med det store affiliate netværk Tradedoubler. Med denne mulighed (som alle med en hjemmeside kan gøre brug af), har de lavet en sektion i deres Eurobonus-univers kaldet ‘Online shopping’. Her skriver de under hver partner (diverse webshops) hvor mange points man får pr. 100 kr. man bruger. Det varierer fra partner til partner, nok fordi kommissionen SAS får også varierer. Det er altså en win-win situation for både loyale SAS-rejsende og for SAS.

SAS Eurobonus optjen points på shopping

Spørgsmål: Kan alle gøre kunsten efter?

Du tænker måske, at affiliate marketing kun er for hardcore nørder, store virksomheder som SAS eller for folk der her foden indenfor branchen allerede. Men det er ikke sandt – alle kan nemlig arbejde med affiliate marketing. Så svaret er kort sagt ja. Ingen tvivl om at det kræver meget arbejde – trust me, jeg har brugt mange år på at forstå hvordan tingene fungerer end-to-end og hvilke muligheder der er for at tjene penge på denne måde. Jeg har både haft succesfulde projekter og deciderede fiaskoer. Øvelse gør mester og indenfor dette felt gælder det i den grad også. Den korte opskrift er lav en hjemmeside (f.eks. en blog) > opsæt relevante affiliate links > få trafik (besøgende) ind til siden > optimér siden til den konverterer godt. Især sidste del er noget man aldrig rigtig bliver færdig med.

Andre indlæg: