casper schneidereitCasper Schneidereit
Casper Schnedereit ejer og driver virksomheden IOOS Internet ApS og er affiliate ekspert. Han har stor erfaring med at skabe profitable affiliate websites og har endda solgt flere af dem, til folk der ønsker at bygge videre på dem. I dette gæsteindlæg fortæller Casper om Spinkel Niche Affiliate (SNA) og hvordan du ved at vælge et meget lille marked kan tjene flest penge.

Nogle af Casper Schneidereits websites: IOOS Internet, Lån penge og mobilt internet priser.

Alle er dine konkurrenter og fjender – Spinkel Niche affiliate!

Om niche affiliate

Det er efter min mening en rigtig god måde for en begynder at begynde og tjene penge på nettet. Et niche projekt lyder måske ikke så givtigt i kroner øre, men der kan faktisk være rigtig mange penge at hente på den konto.  Det er mange gange nemmere at plukke de lavt hængende frugter i stilhed end at slås om alle de andre.

Mange har det indtryk, at når man arbejder med niche emner, så relatere det til produkter med lav- eller ingen konkurrence. Det er dog ikke kun begrænset hertil, da du sagtens kan arbejde med et konkurrencepræget emne. Men i stedet for at slås på de almindelige søgesætninger som 97 % af alle brugerne bruger og alle andre slås om, så ligger du din indsats indenfor de resterende 3 %. De 3% kan stadigvæk give dig en fornuftig indtjening.

Jeg vil i dette indlæg kunne behandle den første del og faktisk kun et enkelt område – Spinkel Niche Affilaite.

Vælg det rigtige produkt – baggrunden for SNA!

Kunsten er at vælge den rigtige niche. Et produkt, som sælges i 2 eller flere webshops, vil være en klar fordel. Ellers blive du hurtigt for afhængig af den ene webshop. Jeg har før startet ud på et program der gav 20 % + 0,25 kr. pr. klik. Jeg fik efterfølgende rigtig meget succes, hvilket resulterede i, jeg kun får 12 % + 0,00 kr. pr. klik. Nu. Den eneste mulighed, jeg har, er at sige nej tak og slet ikke tjene noget.

Når man kun arbejder med et produkt, som føres i en webshop med tilknyttet affiliate, så er det der, jeg kalder det for Spinkel niche affiliate eller SNA. Det er som typisk også den nemmest metode at lave penge på, men også den mest skrøbelig og ustabile. Alle er dine fjender!

Hvis du arbejder spinkelt

Hvis du vælger at arbejde spinkelt, så er dette punkt vigtigt! Du bør undersøge avancen på det produkt, du vælger at arbejde med. Langt de fleste webshops med affiliate program kigger på gennemsnits indtjeningen og beregner så en kommission ud fra det.  Hvis du begynder at arbejde meget målrettet med et produkt, og det faktisk betyder, at butikken taber penge,  så ændre du dataene for deres beregningsgrundlag. I bedste fald ender det med en lavere afregning pr. salg, og i værste fald kan du opleve helt at blive udelukket som partner.

Omvendt, finder du ud af, produktet giver en så god avance, at det sagtens kan bære en højere kommission, så kan du naturligvis forsøge at forhandle dig frem til. Det leder mig videre til næste punkt, at man bør være meget varsom. For selvom du levere salg til webshoppen, er det måske ikke på den måde de havde forestillet sig.
Hvem stjæler du kunderne fra når du arbejder SNA

Hvis webshoppen allerede ligger i top på den søgning, du vil arbejde med, så vil det sige at selvsamme webshop er din primære konkurrent – den samme konkurrent som faktisk betaler afregning til dig. Får du succes, vil du typisk presse webshoppen ned i resultaterne. De potentielle kunder vil herefter strømme igennem din side og videre til webshoppen. Det giver som regel tre udfald. Enten bemærker de det ikke, og du får lov at forsætte. De bemærker det, men acceptere det også. Typisk er filosofien omkring mulighed to, at de vil stå stærkere over for en eventuel kommende konkurrent, der vil ind på det søgeord. Den sidste mulighed er, at de bemærker det og vælger at afslutte samarbejdet fra dags dato.

Den sidste mulighed er katastrofen, så det kan være en rigtig god ide at undersøge holdningen omkring dette. Hvad er deres strategi for affiliate programmet? Er de interesseret i bare at få så mange kunder som muligt igennem, eller har de nogle uskrevne spilleregler for deres partnere? Uskrevne regler der reelt vil betyde udelukkelse. Husk, selvom du en gang har undersøgt det, så kan de sagtens ændre holdning fra den ene dag til den anden.

Gør SNA appetitligt

En metode til at gøre det mere spiseligt for webshoppen er at lave et website, som meget generelt handler om emnet. Ikke kun den niche du vil ind på, men også alle mulige andre relaterede emner. Er det køkkenknive, så laver du en side om køkkenudstyr generelt. Sektionen med køkkenknive er dog den du først og fremmest optimere for at få pladsen foran webshoppen. Webshoppen vil ikke i første omgang ligge mærke til den ekstra optimering omkring dit niche produkt, den vil blot vurdere hele websitet og sandsynligvis finde det acceptabelt.

 

Andre indlæg: