tyveriJeg giver op
Well næsten. Som du måske har læst tidligere, har jeg haft en kamp mod Frederiksberg kommune, der mener at jeg skal betale et erhvervsaffaldsgebyr på i alt 1635 kr. årligt for at smide affald ud. Dette mener de til trods for, at jeg ifølge reglerne skal fritages. Her er en sidste update om den sag og hvad der skal ske fremover.

Frederiksberg kommune stjæler mine penge på et tyndt grundlag

Jeg har en enkeltmandsvirksomhed der er registreret som et reklamebureau. Derfor tages jeg i betragtning når kommunerne skal se på, hvilke virksomheder der skal betale det såkaldte erhvervsaffaldsgebyr. Problemet er bare, at kommunerne helt selv vælger hvordan de vil tolke de ellers ret klare regler for hvem der skal betale og hvem der slipper. Her mener Frederiksberg kommune så, at jeg skal betale for året 2010, hvor jeg det første halve år havde bopæl på Frederiksberg (er senere flyttet til Århus).
Kravene for fritagelse var:

  • Virksomheden havde en registreret omsætning under 50.000 kr. i 2008.
  • Virksomheden kan dokumentere, at I selv står for håndteringen af alt jeres affald til nyttiggørelse.
  • Virksomheden kan dokumentere, at den er ophørt i 2010.

Jeg dokumenterede så godt jeg nu kunne, at ALT jeg laver i virksomheden foregår online. Det er online annoncering, blogging, nyhedsbreve, affiliate marketing, rådgivning og mere til. Altsammen er 100% onlinebaseret og jeg printer ikke engang papir ud. Ydermere har jeg absolut ingen fysiske aktiver i virksomheden. Jeg bruger min privat købte computer, som jeg ligeledes dokumenterede var anskaffet et par måneder før jeg startede min virksomhed.
Dog afviste Frederiksberg kommune mig blankt og blev ved med at hænge fast i, at jeg jo skal smide den computer ud en dag og at batteriet er noget af det værste for genbrugsstationerne. Øhhh.. men den er købt PRIVAT idiot?
Ja undskyld sproget, men det kan simpelthen ikke passe, at jeg i min virksomhed skal betale for afskaffelse af mine ting i privaten. Skal jeg så også betale et årligt erhvervsgebyr for at købe mælk til privat brug nede i supermarkedet?
Eftersom man ikke kan klage over kommunens afgørelse, så klagede jeg til statsforvaltningen, der skal vurdere om kommunen har overholdt loven eller ej. Det mente de, at Frederiksberg kommune har, så der var ingen hjælp at hente. Ligemeget hvor meget jeg kunne bevise, at deres afgørelse var imod den lovgivning der er om gebyret.

Medierne på min side

Udover at der generelt var utroligt meget ballade om erhvervsaffaldsgebyret, så var jeg selv i Erhvervsbladet, hvor Frederiksberg kommune kom med de samme ulogiske argumenter. Man kan ikke se artiklen online desværre, så jeg kan ikke vise jer hele artiklen.

Erhvervsaffaldsgebyr i fremtiden

Reglerne er godt nok lavet om fra 2012. Jeg må indrømme, at jeg ikke ved konkret hvad der er lavet om, da jeg har lagt al mit fokus på den kamp jeg har haft. Det er også ligegyldigt. Der er mange andre end jeg der er ramt af dette gebyr-kaos og det er simpelthen for sørgeligt. Selv hvis man har underskud i virksomheden skal man betale dette gebyr, så jeg kunne da godt forestille mig at enkelte virksomheder må lukke pga. gebyrer som disse de skal betale for ingenting. Og der er nok også mange der bliver skræmt væk og dropper deres iværksætter-ambitioner da det efterhånden ikke kan betale sig at være med til at skabe vækst i samfundet.
Jeg vil hvertfald anbefale enhver der overvejer, at starte virksomhed om lige at undersøge om de bor i den rigtige kommune. Det gjorde jeg hvertfald ikke i det meste af 2010.

Med hensyn til min sag, så sidder jeg her med girokortet og ved ikke hvad jeg skal gøre. Frederiksberg kommune påkræver mine penge og jeg har ikke ressourcer til, at hive dem i retten. Jeg har godt nok ikke modtaget en rykker, trods det er mange måneder siden jeg modtog girokortet. Jeg føler at løbet er kørt for mig, men på den anden side er det også utroligt frustrerende at lade sig berøve på højlys dag. Og så på et så tyndt grundlag. Du må meget gerne kommentere dette indlæg eller sende mig en mail, hvis du har et tip til om man kan gøre noget.

Andre indlæg: