Et spørgsmål som jeg til tider får fra læsere og som jeg også ser stillet i diverse fora og grupper, er om hvilket system man skal benytte til at lave sin affiliate-hjemmeside? Det spørgsmål vil jeg besvare i dette blogindlæg.

Der findes utallige systemer og platforme til at lave hjemmesider; WordPress, Wix, Typo3, Joomla, Magento, Drupal, Umbraco osv. Grundlæggende set afhænger valget af platformen hvor du gerne vil hen med din affiliate-hjemmeside og dine kompetencer.

Hvis du kan programmere selv

Hvis du eller en evt. samarbejdspartner i projektet selv kan programmere, kan det muligvis være en fordel at gøre dette. Dvs. bygge dit eget system op fra bunden. De primære fordele er, at du kan nøjes med at udvikle og implementere de funktionaliteter du har behov for og ikke mindst at din hjemmeside nok vil have hurtigere loadtid end de standardløsninger der findes på markedet. Og da loadtiden har væsentlig indflydelse på din SEO-performance, er det en stor upside. Udover loadtid vil du, såfremt du har kompetencerne til det, bedre kunne sikre din hjemmeside mod kompromittering såsom hacking, da hackere har nemmest ved at udnytte offentligt kendte sikkerhedshuller i standard-løsningerne.
At programmere en løsning selv giver meget frihed og mange fordele, men kan også være et gigantisk projekt.

Hvis du ikke selv kan (eller gider at) programmere

Det er min opfattelse at de fleste der starter en affiliate-blog eller affiliate-hjemmeside ikke selv kan programmere og ikke ønsker at lære det. I det tilfælde giver det mening at benytte en af de mange standard-løsninger der findes på markedet. Jeg har ikke selv arbejdet med alle standardløsningerne, men vil helt klart anbefale WordPress som det du kigger på først. Det skyldes at WordPress er nemt at installere, det er brugervenligt og har utallige muligheder for udvidelser i form af plugins. Der findes ligeledes premium plugins til formålet (affiliate marketing), såsom de to danske løsninger affiliateplugin.dk og Commission Harvest. Med plugins som disse får du en plug n’ play løsning der automatiserer meget af arbejdet når først din side er kørende, herunder prisopdateringer (og tro mig, priserne på produkter ændrer sig konstant. Så planlægger du at håndtere det manuelt, så laver du ikke andet).
En anden årsag til at vælge WordPress er at det er meget alsidigt. Du kan både designe almindelige hjemmesider, blogs, prissammenligningssider, rabatkode-sider og hvad du ellers kan finde på. Det var oprindeligt bygget til at lave blogs, men bliver i dag brugt til stort set alting.

Andre indlæg: