PengeSelvom det stinker
Ligesom ved et normalt job og almindelige indtægter, skal der også betales skat af dine affiliate indtægter. Ja i know, det er rigtig nedern. Især når vi i Danmark har de højeste skatter i verden + en masse iværksætterskatter. Politikerne gør det ikke ligefrem nemt, men i dagens indlæg og i indlægget i morgen forklarer jeg hvordan du gør med skat og hvilke “huller” der er.

Inden du læser videre, vil jeg lige nævne at jeg på ingen måde er skatte-ekspert, så det der står her må du kun se som vejledende. Derudover er min viden baseret primært på min egen situation og hvordan jeg betaler skat. 🙂
Jeg er registreret som moms-registreret enkeltmandsvirksomhed.

Du kommer ikke uden om skatten

Lige meget hvor meget du hopper og springer, så skal du betale skat af dine affiliate indtægter. Hvis du er moms-registreret virksomhed, skal du så også holde moms-regnskab (det gør jeg selv, hvilket er forholdsvist simpelt). Hvis du ikke opgiver dine affiliate indtægter til SKAT, tæller det som at snyde i skat. Dog er der et lyspunkt til dig, der allerede nu panikker over om dit affiliate projekt nogensinde bliver profitabelt hvis der også skal betales skat.
Du skal nemlig kun betale skat af dit overskud. Dvs. når du overordnet set har ramt break-even i forhold til indtægter og udgifter. Hvis du har brugt 10.000 kr. i udgifter og kun har 4.000 kr. i indtægter, så skal der ikke betales moms. Selv hvis du trækker de 4.000 kr. ud af din virksomhed til privat forbrug aka. løn. Det er fordi du allerede har betalt skat af de penge du har skudt ind i firmaet fra private likvider.
Medmindre du udbetaler løn til dig selv via et købt økonomi/løn-system, så sker skatte-betalingerne ikke automatisk og løbende. Derfor er det en god idé, at have en seperat bankkonto at lægge penge til side på (hellere for meget end for lidt), så du er klar når SKAT vil have sine penge 😉

Del 2 udgives i morgen.

Andre indlæg: