Well nogle af dem hvertfald

Facebook logo
Facebook går enormt meget op i kvaliteten af deres website. Herunder bl.a. reklamerne. Det er derfor der er så mange regler for hvad man må og ikke må i sine annoncer. Udover disse regler, gemmer Facebook også de links de mener er farlige eller som folk har klaget over i en database (går jeg ud fra) og dermed banner dem helt. Desværre er der også nogle affiliate netværker som bliver bannet helt, fordi Facebook ikke tjekker linksne så godt igennem.

Et af mine favorit affiliate netværker er Affiliate Cash Pile, der udbetaler hver 14. dag i modsætning til majoriteten af de danske netværker, der udbetaler 45 dage efter måneden er gået. (dvs. penge tjent i august udbetales 15. oktober, hvilket er ret shitty).
De er et af de netværker som har fået bannet deres links/URLs helt fra Facebook. Der er såmænd ikke noget galt med netværket. Det skyldes nok bare, at der har været klager over et eller flere af de sider der er blevet reklameret for og derfor har Facebook tænkt at de hellere måtte banne siden helt. Det er noget rigtig lort for os der gerne vil markedsføre Affiliate Cash Pile’s kampagner.
Ved bannede links får man følgende besked, når man klikker på annoncen:

Facebook abused link

Der er dog løsninger! – Først den nemme:

Selvom ACP’s links er bannet fra Facebook, så kan du stadig bruge dem. Du skal bare benytte en URL shortener. Det er services der forkorter links, så de bliver mere overskuelige. Men i vores tilfælde er det blot for at skabe nye links, der ikke er bannet fra Facebook 😉
Og bare rolig, der sker intet med selve trackingen af leads/salg. Alt fungerer som normalt, det er blot et andet link.

Link-forkortere:

www.tinyurl.com
www.snipurl.com
www.shorl.com
www.notlong.com
www.moourl.com

Der findes flere, men det er blot en kort liste 🙂
Nogle kender måske bit.ly – Men denne service fungerer ikke til affiliate URLs medmindre det kun er et enkelt link. Hvis samme link bliver forkortet flere gange, så advarer bit.ly de der klikker imod det. Så det er jo ikke godt.
Jeg har dog ikke erfaring med de andre forkortere, så I må prøve jer frem.

Den lidt mere avancerede metode:

Man kan også benytte sig af en .htaccess fil på egen server. Det gør jeg selv for overskuelighedens skyld. Så er alle links man opretter samlet i én fil og så glemmer man ikke linksne. Det kræver dog at du har et webhotel samt et domæne.
I din .htaccess fil indsætter du følgende:

redirect 301 ‘linknavn’ ‘oprindelig affiliate url’

Her er et hurtigt eksempel: redirect 301 /DatingOffer-pic1/ http://www.affiliatecashpile.net/aff_c?offer_id=bareforsjov&aff_id=justforfun&aff_sub=Datingpic1
Linket jeg i det eksempel så skal bruge er http://mitdomæne.dk/DatingOffer-pic1/ (hvis mitdomæne.dk altså var det domæne filen lå på ;))

Læs mere om .htaccess og andre tekniske metoder her.

Lige en sidste ting: HUSK ALTID AT TJEKKE DINE LINKS NÅR DU HAR OPRETTET ANNONCER! (hvis dit link ikke fungerer som det skal, er det penge direkte ud af vinduet)

Andre indlæg: