Looking for moneyAlle skal starte et sted
Man starter ikke på toppen og det gør man heller ikke i affiliate marketing. Da jeg startede, var jeg blevet inspireret af super affiliate blogs der indirekte lover guld og grønne skove, hvilket man også – med hårdt arbejde – kan få på sigt. Men man kan måske godt hurtigt blive overrasket, når ens første profitable kampagne “kun” giver 100 kr. i profit pr. dag.

Det er måske en no-brainer, but here it goes..

Der gik alligevel noget tid, og mange penge, før jeg indså hvordan selve indtjenings-størrelsen hænger sammen og hvordan man bør kigge og analysere på den.
Før du når op på at tjene flere tusinde dollars om dagen, skal du naturligvis også have et dagligt budget dertil, hvilket tager tid, medmindre du er rig, har sparet meget op eller tør satse en masse lån. I opstartsfasen og ved nye kampagner bruger jeg et beskedent budget (200 kr. dagligt som regel). En kampagne jeg førte for en konkurrence blev meget hurtigt profitabel og gav mig 100-150 kr. i profit om dagen. Jeg forsøgte så at tweake på alle måder. Forsøgte med nye billeder, nye tekster, nye keywords og ny demografi, men det var ikke rigtigt muligt at få kampagnens daglige profit højere op. Min ROI (return on investment) var nemlig allerede på 175%, hvilket faktisk er godt. Så for hver 100 kr. jeg brugte, tjente jeg 175 kr. hvem kan sige nej til sådan en deal?

De fleste tænker ikke over det

Men det som nye affiliates ofte glemmer er den mængde penge det kræver, at tjene de store penge. Man skal både samle en pulje penge man vil satse på projektet, samt finde ud af hvor mange penge man dagligt kan bruge. Hvis du har samlet 6000 kr. du vil “satse” på affiliate marketing, så er det 200 kr. pr. dag du kan bruge henover 30 dage. Hvis du så kan få din kampagne op på 175% ROI, så tjener du lidt over 100 kr. i profit om dagen, hvilket jo ikke lyder af så meget. Men sådan er det. Man bliver ikke millionær af at satse 100-200 kr. om dagen.
Muligheden er at skaffe endnu flere penge, enten ved at have et normalt arbejde, optage lån eller få en investor. Man kan selvfølgelig også tage den lidt langsommere vej, hvor man gen-investerer de penge man har tjent og på den måde får bygget sig op ad. Det kræver dog at man løbende har profitable kampagner. Og hvis man skal have flere kampagner kørende på samme tid, så kræver det jo endnu flere penge.
Du kan eventuelt sidde og regne lidt på det inden du går i gang. Det er hvertfald ikke sjovt, at skulle stoppe en profitabel kampagne, blot fordi man ikke har fået et ordenligt cash flow og er løbet tør for penge indtil man får indtægterne udbetalt.

Andre indlæg: