CopyrightProf. billeder inkl. licens fra 5 kr.
Jeg får ofte spørgsmål til hvordan man skaffer billeder og hvordan man sikrer sig at det hele er lovligt. Mange billeder har jo copyright og den vil man ikke overtræde. Jeg har tidligere foreslået Flickr.com, men der er også en anden metode. Du kan købe rettighederne til dine billeder – billigt!

iStockPhoto.com

iStockPhoto.com kan du købe licenser til at benytte billeder kommercielt, eller hvordan du nu har lyst til det. Du tænker nok at det er pisse dyrt, men faktisk er det ret billigt. Grunden til det er, at vi kun skal bruge de små billeder til Facebook annoncer. Et kæmpe billede vil alligevel blive minimeret.

Hvad koster det?

iStockPhoto.com køber du credits som du så bruger som betaling. Priserne på credits varierer alt efter hvor mange du køber af gangen. Et XS billede, som er det vi skal bruge, koster 1 credit. Credits-priser koster fra $0.95 og opefter. Det er hvad.. ca. 5 kr.? Så du kan altså slippe for, at være nervøs og frygte diverse søgsmål for sølle 5 kr. Dog skal man købe 10.000 credits for at få det til 5 kr. stk. hvilket jo er ret mange penge. Den dyreste pris på credits pr. stk. er $1.52, hvilket er ca. 8 kr. Det er stadig billigt!

Bliver man overhovedet taget uden billede-licenser?

copyright vs pirates
Jeg tvivler på det. Jeg kan og vil naturligvis ikke råde dig til at stjæle billeder rundt på nettet og benytte dem i dine annoncer, men jeg tror ikke der er nogen stor risiko. Det er vigtigere at man overholder markedsføringsloven. Teleselskabet 3 har for eksempel fået en bøde på 10.000 kr. (tror jeg det var), for at overtræde markedsføringsloven. Jeg kan ikke huske sagen 100%, men det var noget med at annoncer (også Facebook annoncer) skal skrive den samlede pris for abonnement+mobil hvis det er sådan et tilbud der promoveres.

Hvilke typer billeder kan jeg købe?

Alle slags! Det gode her, udover at det er skide billigt, er at det er vildt flotte billeder der sælges. Der er mange professionelle fotografer der lever af, at tage billeder de sælger på istockphoto. Derfor er det af mega høj kvalitet, mange farver og mange af dem er meget iøjefaldende, hvilket jo er rigtig vigtigt. Nedenfor ser du en brøkdel af de billeder der kom frem ved at søge på ordet ‘dating’.
dating billeder fra istockphoto

Andre indlæg: