Søgemaskineoptimering
Dette indlæg er skrevet af Henrik Bondtofte, som til daglig arbejder professionelt med søgemaskineoptimering og affiliate-marketing på hobby-basis. Du kan følge Henrik på Twitter eller Google+, eller læse med på hans blog hvor han primært skriver om SEO.

Da Panda-filteret for første gang blev pløjet igennem Googles indeks, stod det klart for mange, at den der med tynde affiliate-sites ikke længere var en holdbar løsning. Men det betyder nu ikke at du ikke længere kan drive et affiliate-site, for det kan du godt, spillereglerne har bare ændret sig endnu engang. I denne korte artikel kommer jeg med 10 konkrete tips til hvordan du kan gøre dit affiliate-site mere legit og dermed sværere for en søgemaskine at identificere som et tyndt affiliate-site.

  1. Skilt med adresse og andre kontaktoplysninger tydeligt. Hav for eksempel en ”Om os” side, hvor sidens formål bliver dikteret, sammen med kontaktinformationer, medarbejderbilleder, navne og kontaktoplysninger.
  2. Få sitets ”medarbejdere”, til at tilføje sitet som arbejdsplads på Linkedin. Har du ingen medarbejdere, få da nogle venner eller bekendte til at tilføje det.
  3. Opret en Facebook-side og Twitter-profil for sitet og sørg for at få synes godt om og followers!
  4. Kør ikke med skjulte registrantoplysninger på domænet. Søgemaskiner kan godt se hvem du er alligevel og det tyder på at du har noget at skjule.
  5. Gør brug af gode og professionelle disclaimers, informer brugeren om sporing mv.
  6. Link ud til sider, uden affiliate links. For eksempel yderligere referencer som brugeren kan benytte. Det kunne eksempelvis være forhandlerlinks.
  7. Dit site bør have ligeså mange sider uden affiliate-links, som du har sider med! Lav en ordbog, nyhedssektion eller noget helt tredje.
  8. Kører du med pristabeller, så sæt disse nederst i din artikel og indsæt et hop-til-link (Anchor) øverst. Benyt en lækker knap, eller en sælgende tekst der lokker brugeren til hurtigt at klikke.
  9. Sørg for at sitet spiller rent grafisk og at læsbarheden er i top, brug billeder, underoverskrifter, video mv. for at fange brugeren og sænke bouncerate. Skriv også nogle ordentlige tekster på sitet, det betaler sig, kan du ikke komme op med noget unikt, så prøv at indsamle alt data og bliv det site med mest tilgængelig information om dine emner.
  10. I stedet for at have en redirect fil, med dit affiliate link i, så lav et ekstra hop og lad denne være synlig for søgemaskinerne, brug eventuelt det ekstra hop til information om hvor brugeren bliver taget hen, handelsbetingelser mv. Lad denne ekstra-side loade din redirect fil. Din redirect fil bør ligge i en igennem robots.txt ekskluderet mappe.

Andre indlæg: