22
sep

Det bedste og værste ved at arbejde hjemmefra

onsdag, 22. september 2010 af


Homer working at homeDu har muligvis hørt flotte salgstaler om at arbejde hjemmefra, måske endda at arbejde selvstændigt derhjemme. Men ligesom stort set alle typer arbejde, er der både gode og dårlige ting ved det. De fordele og ulemper jeg stiller op her, er kun med mine tanker om at arbejde hjemme som selvstændig iværksætter.

Fordele ved at arbejde hjemme:

 • Friheden! – Du har masser af frihed til at arbejde præcis på den måde du vil
 • Du disponerer selv din tid – Arbejd om natten hvis du bedre kan lide det, hold de pauser du vil osv.
 • Arbejdsro – Derhjemme kan du selv styre hvor meget larm der må være. Så længe man altså er alene hjemme.
 • Mere tid til privat – Du kan få mere tid til at være sammen med venner, familie, kæreste/ægtefælle
 • Ingen transporttid – Du kan gå på arbejde 2 minutter efter du er stået op.

Ulemper ved at arbejde hjemme:

 • Risiko for at blive forstyrret – med den ekstra tid du har, forventer folk ofte at du tager vare på deres interesser med det samme. Det er ofte ting såsom at svare på beskeder/opkald, ordne huslige pligter eller noget andet. Andre kan have svært ved at give dig fred og plads til at arbejde
 • Mangel på input – Når man sidder alene derhjemme, er det ikke ligetil at få brugbare input. At spørge sin mor til råds om ting hun ikke aner en dyt om, vil i sidste ende bare få beslutningsprocesserne til at trække ud.
 • Mangel på sociale relationer – Når du sidder derhjemme dag ud og dag ind, kan man hurtigt falde ned i et hul, hvor man ikke ser andre mennesker. Det kan godt blive deprimerende i længden.
 • Ingen økonomisk sikkerhed – Medmindre din virksomhed er meget langt fremme, kan økonomien godt være meget stram. I starten måtte jeg selv ofte finde ting af værdi i kælderen og sælge det for at kunne betale regninger.
 • Problemer med at motivere sig selv og holde fokus

Jeg kan sagtens finde på flere både positive og negative sider af, at arbejde derhjemme. Mange af de negative ting kan også nemt løses. Mht. stram økonomi, kan man muligvis tage et deltids- eller weekendjob eller før man går i gang, spare nok penge sammen til både at finansiere erhverv og privat. Og rent socialt kan du være meget obs på at få set dine venner og familie ofte.

Arbejder du selv hjemmefra eller kunne tænke dig det? Har du nogle gode råd til folk der skal til at arbejde selvstændigt hjemmefra?

Andre indlæg:

2 kommentarer til “Det bedste og værste ved at arbejde hjemmefra”

 1. Klaus siger:

  Jeg har selv i perioder arbejdet hjemmefra hvor jeg har siddet helt alene. Jeg synes klart det der er svært ved at sidde og være selstændig hjemme hos en selv er, at der jo faktisk kan g] en helt dag uden at snakke med nogen. Jeg tror virkelig det er sv`rt hvis man g’r det igennem lang tid

 2. Simon siger:

  Hej Klaus.

  Jeg er helt enig. Mangel på sociale relationer er noget af det hårdeste ved at arbejde hjemmefra. Selv hvis man bor sammen med nogen, så er det bare vigtigt at også komme ud og se andre mennesker, hvis ikke man skal blive helt depressiv. Men heldigvis er det ikke et problem som ikke kan løses og man kan jo nøjes med at arbejde hjemmefra indtil man har råd til en kontorplads 🙂

Del din mening eller stil spørgsmål

(For at benytte avatar, skal du tilmelde din mail Gravatar)